Neznáme žádné cukroví, které by spravilo naše každoměsíční bolesti, ale když je to zdravá mňamka, aspoň nám dodá pro tělo potřebné látky. To splňují tyto nepečené kuličky s vysokou dávkou hořčíku. A navíc je zvládnete ukoulet i na poslední chvíli.

Recept: Raw kuličky s vlašskými ořechy
Raw dezerty jsou skvělou a zdravou variantou, když vás honí mlsná. Protože co je sladšího než datle? Kombinace sladkých datlí a hořkého kakaa bude silně návyková. Pokud budete preferovat sladší chuť, můžete kuličky obalit třeba ve strouhaném kokosu. A pokud nebudete mít doma vlašské oříšky, klidně použijte mandle, které jsou skvělým zdrojem bílkovin, vlákniny, vápníku, hořčíku, vitamínu E a dalších pro tělo blahodárných látek.
Ingredience:
250 g datlové pasty
1/2 hrnku vlašských ořechů
4 lžíce sezamových semínek
asi 1 lžička vody
holandské kakao na obalování
Obsah hořčíku ve 100 g ingredience:
kakaový prášek 499 mg
sezamová semínka 351 mg
vlašské ořechy 158 mg
datle 43 mg
Postup:
1. Ořechy a sezamová semínka nasypte do mixéru a rozmixujte najemno. Přidejte datlovou pastu pokrájenou na menší kousky a pulzy zpracujte v soudržnou hmotu. Podle potřeby přilijte vodu (přibližně 1-2 lžičky).
2. Datlovou hmotu přendejte do mísy, odebírejte třiceti gramové kousky, formujte v kuličky a obalujte v kakau.
3. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici.
Poznámka: Datlová pasta je k sehnání hotová v obchodech se zdravou výživou. Můžete si ji ale jednoduše vytvořit doma tak, že rozmixujete sušené datle a hmotu naředíte vodou do "pastové" konzistence.
Recept pro nás připravila Radka Malečková (@radkamaleckova2).
Článek: Co myslíte, obsahuje vaše běžná denní strava dostatek hořčíku?